Papieren lampionnen

Hoe maak je papieren lampionnen

Leuk om te doen met kinderen. Voor hen is een lampion al een feest op zich en het maken van een lampion is niet zo moeilijk. Kinderen kunnen zich hier uitstekend mee vermaken. Hoe je papieren lampionnen moet maken, kun je hieronder lezen.

Hoe maak je een lampion van papier

Koop een paar stukken etalagekarton in verschillende kleuren. Koop daarbij wat vloeipapier, in verschillende kleuren. Zorg voor wat plakstickertjes en eventueel wat glittertjes en natuurlijk lijm een schaar en voor kinderen een prikpen en priklap en natuurlijk een potlood!

Hoe ga je te werk

Knip een reep gekleurd papier, zo hoog als de lampion zou moeten worden. Houdt er rekening mee, dat een stukje van de onderzijde, ongeveer 3 cm, niet meeteld met de hoogte. Maak aan de onderzijde enige inkepingen voor de bodem. Je knipt een rond stuk papier, wat iets groter is dan de doorsnede van de lampion. ook hier knip je een paar inkepingen in, die straks mooi als onderkant kan fungeren. Een onderkant is overigens niet perse nodig.

Tekenen en plakken

De papieren lampionnen kunnen nu van tekeningen worden voorzien. Er kunnen stukjes uitgeknipt of geprikt worden en met doorzichtig papier worden beplakt. Een paar stickertjes en glittertjes maken het geheel nog mooier. Nu kan de bodem eronder geplakt worden en eventueel een draadje geplakt worden aan de zijkant, zodat er een lampje ingehangen kan worden.