Chinese lampion knutselen

In november vieren we Sint Maarten

Op school worden dan in de kleuterklassen veel lampionnen gemaakt, oudere kinderen halen ze vaak heel goedkoop in de winkel. Maar wat is nou leuker dan zelf een chinese lampion te knutselen? Orgineel, niemand anders heeft hem en natuurlijk veel leuker dan de standaard lampionnen uit de winkel. Gegarandeerd dat je een hele middag plezier hebt als je je chinese lampion gaat knutselen.

Een paar voorbeelden

Welke wil je gaan maken?
Je kunt denken aan een lange ronde koker met een tekening. Eventueel zou je de ruimte om de tekening nog kunnen versieren met glitters. Of misschien wil je wel een vierkante chinese lampion knutselen en daar chinese tekens of chinese draken op tekenen. Of je neemt een ronde koker, vouwt papier met een vrolijk kleurtje dubbel en knipt dit om de 2 cm in. Deze plak je dan met de vouw naar buiten op je kartonnen koker. Maak aan de bovenkant een draad vast en maak hier weer een draadje aan vast die je naar beneden laat hangen voor je kwastje.

Wat hebben we nodig?

Welke materialen gebruik je om een chinese lampion te knutselen? Gekleurd papier, schaar, lijm, glitters, draad, kwastje, stiften, en misschien een leuke tekening.